Slagerij Ten Brink

Slagerij Ten Brink

Rundvlees

Het rundvlees wat wij in de slagerij verkopen komt van de boerderij/slachterij Gijzels uit Sluis (Zeeland). Écht Zeeuws rundvlees dus. De runderen komen heel aan van de slachterij en deze benen wij zelf uit. De oorsprong van het vlees is erg belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit op het bord.

Daarom werken wij uitsluitend met vrouwelijke runderen van het Belgische blauwe ras in onze slager. Ze groeien antibioticavrij op en lopen vrij in de weide. Wij zijn begaand met de dieren en weten dat ze de aandacht en verzorging hebben gehad die zij nodig hebben. 

Een dier met een goed leven, dat proef je terug op je bord. Dus die malse biefstuk of prachtig doorregen riblappen, dat smaakt naar meer! Naast het Zeeuwse, lokale rundvlees hebben wij ook ook Australisch rund van Clear Valley, Wagyu en Black Angus rundvlees in ons assortiment. 

Black Angus

Black Angus, wat bekend staat om zijn kwaliteitsvlees, is echt een tip voor op de barbecue. Onderstaand een klein overzicht van onze verschillende stukken Black Angus vlees. Voor tips & trics om het vlees zo lekker mogelijk te bereiden, vraag het gerust in de slagerij! U kunt ons vinden in het centrum van Middelburg, op het schiereiland Walcheren.

Black Angus rib eye • Black Angus picanha • Black Angus brisket • Black Angus short rib • Black Angus flat Iron steak • Black Angus Ierse tomahawk steak


NIEUW Dry aged rundvlees

Ons dry aged rundvlees wordt minimaal 21 dagen gedroogd. 20% van het vocht is dan verdwenen, waardoor de smaak intensie veel hoger is.

​​​​​​​


Wagyu

Een wagyu (Japans: 和牛, wagyū) is een van oorsprong Japans runderras, dat bekend is vanwege het zeer exclusieve en smakelijke rundvlees. Wagyuvlees is dan ook erg kostbaar.

Wa is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, of naar zaken uit Japan, en met een van de betekenissen van gyu wordt gedoeld op rundvlees "in levende zin", ofwel op vleesvee. Het begrip wagyu is in Japan dan ook een algemene aanduiding.

Er zijn vier soorten wagyu in Japan. Het beroemdst is het Japanse zwarte rund of de zwarte wagyu. Dit verenigt in zijn huidige commerciële vorm zowel de Fujiyoshi-, Kedaka- als Tajiri-lijn, die elk op zich ook beschouwd worden te voldoen aan de fokstandaard van de zwarte wagyu.

Wij verkopen daarom ook Japanse Wagyu uit de stad Kagoshima van de hoogste kwaliteit A5+. De meest gewilde Wagyu om zijn zeer mooie marmering en zalvig intramusculaire vet. Kagoshima Wagyu heeft een zeer lage vet smelt temperatuur van 29ºC en is in de beef marmering BMS 11 en 12. 

Bestellen »


Gouden tomahawksteak

De tomahawk is volledig bedekt met bladgoud. Een onvergetelijk stuk vlees met een unieke smaakervaring!
Jeroen staat klaar met avies om deze unieke steak te bereiden.
Bestel de steak vooraf telefonisch of in de winkel.

Een tomahawk steak is een mooi, groot stuk vlees met een lang bot eraan. Door het bot er aan te laten is het makkelijker om het stuk vlees te bereiden; het bot kan vastgehouden worden om het vlees te draaien. Daarnaast ziet het vlees er een stuk stoerder uit!
De dikte van het vlees wordt bepaald door het dikte van het bod, wat zeker 2 centimeter is.Varkensvlees

Wij werken met varkens uit de regio Noord Holland in onze slagerij. De varkens worden in technische delen aangeleverd in onze slagerij en daarna benen wij het zelf uit. Dan snijden wij de lekkerste stukken vlees voor jou af, vooral de schnitzels & karbonades zijn een aanrader!


Wil je snel, maar lekker een stukje varkensvlees uit de pan? Onze panklaar producten zijn een echte aanrader! Zo besteld in onze webshop!

Bestellen »

Lamsvlees

Ons lamsvlees komt, net als het rundvlees van boerderij/slachterij Gijsels uit Sluis (Zeeland). De Zeeuwse lammeren snijden we zelf uit tot mooie producten, zoals heerlijke koteletjes of merquez worstjes en onze fameuze lamsham. 

Met eigen kruiding maken we lekker gekruide of gemarineerde stukjes lamsvlees. Uiteraard kun je ook naturel, vers lamsvlees verkrijgen, zodat je zelf in de keuken aan de slag kan. Vraag gerust om wat tips welke kruiden het lekkerste zijn om te combineren!

Bestellen »

Afbeelding ​​​​​​​

Afbeelding

Kalfsvlees

Het kalfsvlees in ons assortiment is afkomstig uit de regio, Zeeland. Het wordt in technische delen aangeleverd en wij snijden het zelf uit. De kalveren krijgen geen preventieve antibiotica ingediend en worden op een eerlijke en verantwoorde manier gehouden. 

De kalfsoesters en -schnitzels zijn werkelijk fantastisch! In het weekeinde hebben wij altijd vitello tonato in de toonbank. Ook voor osso buco is altijd wel schenkel op voorraad. En voor de echte liefhebber, kalfslever, een ouderwetse, ambachtelijke lekkernij. 

Bestellen »

Kip en kalkoen

In ons assortiment werken we met Boerderijkip. Deze kip wordt met zorg omringd en met liefde bereid! Een ambachtelijke Hollandse scharrelkip. Duurzaam en met aandacht voor het dierenwelzijn. 

Lees meer op boerderij-kip.nl »

Ook bieden wij hele kippen van Label Rouge op bestelling. Of voor een tamme eendenborstfilet; kun je ook bij ons terecht.

Bestellen »

Afbeelding ​​​​​​​

Afbeelding

Wild

Het wildseizoen is officieel van ongeveer 15 oktober tot 31 december. Daarom kunnen we wel zeggen dat het echt ee​​​​​​​n herfsttopper is. En er zijn zo veel opties. Van haas tot ree, van fazant tot eend, de keuze is enorm. Vol en wild van smaak. 

In ons assortiment hebben wij wild van Zeeuwse afkomst. Vraag naar ons assortiment. Een specifiek product in gedachten? Bestel deze tijdig om teleurstellingen te voorkomen.

​​​​​​​

Bestellen »

Proef de passie en ambacht bij Slagerij Ten Brink

Of u nu gaat voor een Zeeuwse streekspecialiteitof een stukje kwaliteitsvlees. De Zeeuwse Slagerij Ten Brink heeft alles in huis om aan uw wensen te voldoen. Bent u op vakantie in Middelburg, of het schiereiland Walcheren aan het verkennen? Ambachtelijke Slagerij Ten Brink is het juiste adres voor Zeeuws rundvlees, Livar varkensvlees en Boerderijkip. Ook ons kalfsvlees en lamsvlees komt uit Zeeland. Kom gerust eens langs in onze slagerij in Middelburg, op het schiereiland Walcheren. Bestelt u liever online? Neem dan een kijkje in onze webshop, met een ruim assortiment aan vers en kwaliteitsvlees.